De teksten van Leen Valkenier werden door Frans van Dusschoten, Ger Smit en Elsje Scherjon ingesproken. Bij het begin moesten ze alledrie de tekst van personages inspreken, waarna Meindert de Goede (verantwoordelijk voor het geluid en de montage) bepaalde wie de beste stem had voor een bepaalde personage. Bij Martha Hamster was het zo dat er zelfs na verloop van tijd gewisseld werd met de stem. Elsje nam deze stem over van Ger.

De samenwerking tussen Frans, Ger, Elsje en Meindert was perfect te noemen. Ze voelden elkaar goed aan en zo konden dialogen met verschillende personages in één keer opgenomen worden. Op die manier was het mogelijk om 5 tot 8 afleveringen per dag op te nemen. Ook kregen ze van Leen de vrijheid om de teksten een beetje naar hun hand te zetten.

 

Frans van Dusschoten

Frans van Dusschoten begon zijn carrière in 1951 als conferencier-imitator. Zijn grootste successen beleefde hij hier echter pas mee in de jaren ’80 naast Andre van Duin.

Frans en André van Duin

Frans werd door Ernst van Altena (vertaler en tekstschrijver) voorgesteld aan Thijs Chanowski. Ernst was namelijk erg gecharmeerd van het uitgebreide stemmenmateriaal, waarover Frans beschikte. 
Door de jaren heen werd Willem Bever zijn favoriete personage. Dit kwam met name omdat Frans zelf erg onhandig was.

Naast De Fabeltjeskrant maakte ook De Smurfen gebruik van zijn stem. O.a. Brilsmurf en Potige Smurf werden door hem ingesproken.

Begin jaren ’90 is Frans van Dusschoten met pensioen gegaan.

 

Ger Smit

Ger Smit speelde in de jaren ’60 in het kinderprogramma "Mik & Mak" samen met Donald Jones.

Ger in actie

Net als Frans verleende ook hij zijn stem aan personages uit De Smurfen, waaronder de stem van Grote Smurf. Verder sprak hij o.a. meerdere stemmen in bij de tekenfilmserie Niels Holgersson.

De laatste jaren speelde hij met name gastrollen in series als Goede Tijden, Slechte Tijden (commissaris Van Bronkhorst) en Westenwind.

 

Elsje Scherjon

Elsje Scherjon   

Elsje Scherjon werd bekend door haar vele rollen op toneel. Daarnaast vertolkte zij rollen in o.a. de speelfilms: "Iris", "Het meisje met het rode haar" en "Een vrouw als Eva". Zij was ook regelematig te zien op TV: "Sil de strandjutter", "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?", "Ha die Pa!", "Combat" en recent in de 4-delige serie "Wilhelmina". Verder sprak ook zij stemmen in van tekenfilmfiguren, zoals personages uit de tekenfilm "Dinosaurus".