Chico Lama

Naar het vorige dier

Terug naar het dierenoverzicht Naar het volgende dier


Chico Lama


Chico is de verre neef van Zaza Zebra. Als hij zijn intrede maakt in het Grote Dierenbos vindt iedereen het maar wat vreemd, zo’n dier dat de hele dag spuwt.

Hij is kok en met de hulp van de Gebroeders Bever bouwt hij een eethuis met de naam Chico's Place waar met name de specialiteit, paella, grif aftrek vindt.
Piet de Pad komt op een geven moment op het idee om de tent van Chico wat commerciëler aan te pakken. Het plan is om de paella in snack-vorm te gaan verkopen uit de automaat. Hierbij moet gedacht worden aan de ‘paella-kroket’ en een bakje paella met smot. Van deze plannen komt uiteindelijk niet veel terecht. Door een stommiteit gaat Chico’s Place in vlammen op. Omdat z’n restaurant niet meer te herstellen is, komen de Gebroeders Bever met het idee om naast het Praathuis een Eethuis te bouwen. Bor en Chico gaan hiermee akkoord, waardoor er wederom werk aan de winkel is voor de harde werkers van het bos. De uitbreiding van het Praathuis wordt al gauw in de volksmond ‘Borichico’ genoemd.

Klik hier wanneer je de stem van Chico (nog) eens wilt horen

De stem achter Chico is van Frans van Dusschoten

Naar het vorige dier

Terug naar het dierenoverzicht Naar het volgende dier